Loading Posts...
 

Αποκλειστικό: Στον εισαγγελέα τρεις ανώτατοι αξιωματικοί του Π.Σ. – Μέχρι που φτάνουν οι ποινικές ευθύνες

FOTIA11 1 80x53 - Αποκλειστικό: Στον εισαγγελέα τρεις ανώτατοι αξιωματικοί του Π.Σ. - Μέχρι που φτάνουν οι ποινικές ευθύνες - φωτια, Ματι, ευθύνη, αποκλειστικο
Του Σπύρου Παπαδάκη (s.d.papadakis@gmail.com)

Αποφασισμένοι να βάλουν το μαχαίρι βαθιά μέσα στο κόκκαλο προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τη δολοφονική πυρκαγιά στο Μάτι, είναι οι εισαγγελικές αρχές.

Η έρευνα που διέταξε η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου – είχε μάλιστα διαβιβάσει δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο με την εντολή να διερευνηθούν τα πάντα σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο δεκάδες πολίτες και σε καταστροφή περιουσιών – προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και είναι θέμα χρόνου η απόδοση κατηγοριών.

Κόλαφος τα πρώτα ευρήματα…

Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός έχει ήδη στα χέρια της τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “thepressroom.gr” έχουν ήδη κληθεί προκειμένου να καταθέσουν ανωμοτί τρεις ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Ένας Υποστράτηγος και δύο ταξίαρχοι. Οι ίδιες, ασφαλείς πληροφορίες, αναφέρουν πως είναι θέμα χρόνου, να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία και ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος. Κατά τη διάρκεια των δολοφονικών πυρκαγιών ο κ. Ματθαιόπουλος κατείχε τη θέση του υπαρχηγού Επιχειρήσεων του σώματος και μετά την παραίτηση Τόσκα, το ΚΥΣΕΑ τον προήγαγε σε Αρχηγό του Π.Σ.

Ποινικές ευθύνες που φθάνουν μέχρι τον γ.γ.;

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του “thepressroom.gr”, έμπειρος αξιωματικός, στην έγγραφη κατάθεσή του έχει προσκομίσει μεταξύ άλλων το άρθρο 68 του Ν. 4249/2014 (ΦΕΚ Α 73/24-3-2014) περί Αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με το οποίο:

1. Ιδρύεται Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.), το οποίο αποτελεί Ειδική Κεντρική Υπηρεσία του Σώματος και υπάγεται απευθείας στον Υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

2. Το Ε.Σ.Κ.Ε. έχει ως κύρια αποστολή και αρμοδιότητες το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Συντονιστικού – Επιχειρησιακού Κέντρου Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος (Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.), του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (Κ.Ε.Π.Π.) και του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπυρόσβεσης (Σ.ΚΕ.Δ.),τα οποία συγχωνεύονται και αποτελούν πλέον επιμέρους Μονάδες του Ε.Σ.Κ.Ε..

3. Του Ε.Σ.Κ.Ε. προΐσταται Διοικητής, τον οποίο επικουρεί κατά την άσκηση των καθηκόντων του, και αναπληρώνει, όταν δεν υπάρχει, απουσιάζει ή κωλύεται, ο Υποδιοικητής ο οποίος εκτελεί όλα τα καθήκοντα του Διοικητή, εκτός από τη σύνταξη εκθέσεων ικανότητας. Ως Υποδιοικητής ορίζεται ο ανώτερος από τους Αξιωματικούς που προΐστανται στο 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. και στο Κ.Ε.Π.Π. ή, μεταξύ ομοιοβάθμων, ο αρχαιότερος. Τον Υποδιοικητή αναπληρώνει ο αρχαιότερος Αξιωματικός της Υπηρεσίας που προέρχεται από το Π.Σ..

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα πώς το Ε.Σ.Κ.Ε λειτουργεί υπό την ευθύνη του υπαρχηγού επιχειρήσεων.

Επί πρόσθέτως και στο ερώτημα πότε ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων για την επικινδυνότητα της φωτιάς, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πώς υπάρχει κατάθεση έταιρου αξιωματικού της πυροσβεστικής που επικαλείται τηλεφωνική επικοινωνία του, εκ του ελικοπτέρου συντονιστή πρός τον τότε υπαρχηγό κ. Ματθαιόπουλο και τον ενημερώνει στις 17:15 με 17:20 πώς “η φωτιά κατευθύνεται με ταχύτητα προς το Νέο Βουτζά και θα “καβαλήσει” τη Λ. Μαραθώνα προς Μάτι”…

Και νέα δικογραφία…

Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού σώματος, αυτοί που δίνουν κάθε φορά μάχη με τις φλόγες, θέλουν επιτέλους να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες. Η αέναη μάχη αυτών που βρίσκονται στο “μέτωπο του πολέμου” με αυτούς που – όπως λένε οι ίδιοι – κάνουν δημόσιες σχέσεις στα υπουργικά γραφεία προκειμένου να πέρνουν τις υψηλότερες θέσεις στην ιεραρχία, πρέπει να τελειώσει.

Κατόπιν μάλιστα καταγγελιών αξιωματικού περί παραποίησης – πλαστογραφίας των στοιχείων στις υπηρεσίες του Π.Σ. κατά την επίμαχη μέρα, η εισαγγελία ανοίγει και δέυτερη δικογραφία προκειμένου να ελέγξει κατά πόσο ευσταθούν αυτά που επικαλείται ο συγκεκριμένος αξιωματικός.

Την σκαπουλάρουν Δούρου και Δήμαρχοι;

Όλα δέιχνουν πως οι ποινικές ευθύνες φτάνουν ψηλά στην ιεραρχία της φυσικής ηγεσίας του Π.Σ. “Χτυπούν” ωστόσο και την πόρτα του γ.γ. του υπουργείου.

Οσον αφορά στην περιφέρεια Αττικής, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι τοποθετήσεις των νομικών υπηρεσιών της κας Δούρου – οπως αυτές αναφέρονται στο υπόμνημα που έχουν ήδη καταθέσει στην εισαγγελία – είναι αναλυτικές και μολονότι περνούν από τον εξωνυχιστικό έλεγχο των δικαστικών αρχών είναι γεμάτες με νόμους και δεδικασμένα. Κάτι παρόμοιο – όσον αφορά στο κομμάτι των ποινικών ευθυνών – ισχύει και για τους δήμους διότι εφόσον η φωτιά επεκτάθηκε σε πάνω από μία δημοτική αρχή τότε την ευθύνη έχει η περιφέρεια…    

Πηγή: thepressroom.gr

0
ΚαρδούλαΚαρδούλα
0
ΧαχαΧαχα
0
Αγαπώ!!!Αγαπώ!!!
0
Ουάου..Ουάου..
0
YuppiYuppi
0
ΛυπάμαιΛυπάμαι
0
ΣκατούλεςΣκατούλες
0
ΈλεοςΈλεος
kiss - Αποκλειστικό: Στον εισαγγελέα τρεις ανώτατοι αξιωματικοί του Π.Σ. - Μέχρι που φτάνουν οι ποινικές ευθύνες - φωτια, Ματι, ευθύνη, αποκλειστικο
Voted Thanks!
Φωτεινή Δάσσιου

Φωτεινή Δάσσιου

Πάντα μου άρεσε η πένα ,αλλά για αρκετά χρόνια ως φοιτήτρια με κέρδισε η τεχνολογία. Περνώντας τα χρόνια έβλεπα ότι η κλήση μου και η μεγάλη μου αγάπη και τρελά ήταν η γραφή! Κάθε είδους.. ξεκίνησα ερασιτεχνικά με ένα μπλοκ μόδας ( γιατί πάνω από όλα είμαι και γυναίκα) και έτσι έβλεπα ότι η επίσκεψη γινόταν όλο και πιο δυνατή, εκεί ενθουσιάστηκα. Το 2013 ξεκίνησα δειλά-δειλά την σχολή Δημοσιογραφίας του ομίλου ΑΝΤ1, και από τότε έγινε η ταυτότητα μου μέχρι και σήμερα. Η αγάπη που έγινε λατρεία! Συνεργάστηκα με εφημερίδες στην επαρχία και συνέχισα με συνεργασίες αθηναϊκών site με αξιόλογα ονόματα όπως της Σοφίας Τσίπα αλλά και της Φαιή Σκορδά κ.α. Πήρα την ρεβάνς και από τότε έμεινα στην πόλη μου και δημιουργήσαμε με μια πολύ καλή μου φίλη το OnViral.gr όπου πλέον αρθρογραφώ. Η τεχνολογία από την άλλη πάντα σιγοκαίει μέσα μου και δεν την απαρνιέμαι.. Αγαπημένο μότο στην ζωή μου : Όταν αγαπάς κάτι πολύ,μόνο τότε μπορείς να το κάνεις και σωστά! Λέξεις που μου «καίνε» το μυαλό: έλλειψη οργάνωσης , ωράριο, πλήξη, αδιαφορία, ασυνεννοησία, αργοστροφία.

 
Loading Posts...