Loading Posts...

Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι crunchy και φραουλένιο

2d6d0091 c908 4477 b09e 197382b0923e 80x69 - Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι crunchy και φραουλένιο - ψυγειο, φραουλα, γλυκο

Δροσερό, φανταστικό και αρκετά διαφορετικό, το γλυκό ψυγείου που προτείνουμε για σήμερα.

Υλικά που θα χρειαστούμε

6  Granola bars της αρεσκείας μας

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

¼ φλ. αλεύρι

3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

2 ασπράδια αυγού

½ φλ. καστανή ζάχαρη + 2 κ.σ.

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1 λεμόνι

120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ φλ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε κυβάκια

 

How to

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε τις μπάρες στο μπλέντερ να θρυμματιστούν.

Κρατάμε τη μισή ποσότητα στην άκρη και την άλλη μισή την αναμειγνύουμε σε μπολ με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο.

Απλώνουμε το βουτυρωμένο μείγμα σε τετράγωνη φόρμα ή πυρίμαχο σκεύος, καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με το ½ φλυτζάνι ζάχαρη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε 5 λεπτά ακόμα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού και το τυρί κρέμα.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα ασπράδια και χτυπάμε όλα τα υλικά με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τέλος ρίχνουμε και τις φρέσκες φράουλες.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην ψημένη βάση και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα της granola που κρατήσαμε στην άκρη.

Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

Πηγη: limeandlife.com

 

0
ΚαρδούλαΚαρδούλα
0
ΧαχαΧαχα
0
Αγαπώ!!!Αγαπώ!!!
0
Ουάου..Ουάου..
0
YuppiYuppi
0
ΛυπάμαιΛυπάμαι
0
ΣκατούλεςΣκατούλες
0
ΈλεοςΈλεος
kiss - Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι crunchy και φραουλένιο - ψυγειο, φραουλα, γλυκο
Voted Thanks!
Φωτεινή Δάσσιου

Φωτεινή Δάσσιου

Πάντα μου άρεσε η πένα ,αλλά για αρκετά χρόνια ως φοιτήτρια με κέρδισε η τεχνολογία. Περνώντας τα χρόνια έβλεπα ότι η κλήση μου και η μεγάλη μου αγάπη και τρελά ήταν η γραφή! Κάθε είδους.. ξεκίνησα ερασιτεχνικά με ένα μπλοκ μόδας ( γιατί πάνω από όλα είμαι και γυναίκα) και έτσι έβλεπα ότι η επίσκεψη γινόταν όλο και πιο δυνατή, εκεί ενθουσιάστηκα. Το 2013 ξεκίνησα δειλά-δειλά την σχολή Δημοσιογραφίας του ομίλου ΑΝΤ1, και από τότε έγινε η ταυτότητα μου μέχρι και σήμερα. Η αγάπη που έγινε λατρεία! Συνεργάστηκα με εφημερίδες στην επαρχία και συνέχισα με συνεργασίες αθηναϊκών site με αξιόλογα ονόματα όπως της Σοφίας Τσίπα αλλά και της Φαιή Σκορδά κ.α. Πήρα την ρεβάνς και από τότε έμεινα στην πόλη μου και δημιουργήσαμε με μια πολύ καλή μου φίλη το OnViral.gr όπου πλέον αρθρογραφώ. Η τεχνολογία από την άλλη πάντα σιγοκαίει μέσα μου και δεν την απαρνιέμαι.. Αγαπημένο μότο στην ζωή μου : Όταν αγαπάς κάτι πολύ,μόνο τότε μπορείς να το κάνεις και σωστά! Λέξεις που μου «καίνε» το μυαλό: έλλειψη οργάνωσης , ωράριο, πλήξη, αδιαφορία, ασυνεννοησία, αργοστροφία.

Loading Posts...