Loading Posts...
 

Ο δήμαρχος Λονδίνου λέει «όχι» στις διαφημίσεις fast food

fast food 09 80x45 - Ο δήμαρχος Λονδίνου λέει «όχι» στις διαφημίσεις fast food - Λονδινο, διαφήμιση

Για την καταπολέμιση της παιδικής παχυσαρκίας

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν πρότεινε σήμερα να απαγορευθούν οι διαφημίσεις του «έτοιμου ανθυγιεινού φαγητού» στο μετρό και τα λεωφορεία της βρετανικής πρωτεύουσας ώστε να καταπολεμηθεί η «ωρολογιακή βόμβα» που αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, η παιδική παχυσαρκία.

«Προτείνω να απαγορευθούν οι διαφημίσεις του έτοιμου ανθυγιεινού φαγητού σε όλο το δίκτυό μας του μετρό και των λεωφορείων», δηλώνει ο δήμαρχος στο Twitter.

Προσθέτει ότι θέλει επίσης «να μειώσει την επιρροή» των διαφημίσεων «στα παιδιά και τις οικογένειες», την ώρα που το ένα τρίτο των νέων που εισάγονται στο πανεπιστήμιο στην Αγγλία είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, σύμφωνα με τα δεδομένα της βρετανικής κυβέρνησης.

Το σχέδιο του δημάρχου, το οποίο θα αποτελέσει αντικείμενο διαβουλεύσεων, έχει στόχο να μειωθεί «σημαντικά» μέχρι το 2028 το ποσοστό της παχυσαρκίας στη βρετανική πρωτεύουσα και προβλέπει επίσης να απαγορευθεί η λειτουργία κοντά σε σχολικά ιδρύματα εστιατορίων που προτείνουν ζεστά φαγητά σε πακέτο.

Η πρωτοβουλία χαιρετίσθηκε από τη βρετανική Βασιλική Ένωση Παιδιάτρων. «Η παχυσαρκία έχει τεράστια επίδραση στις κοινότητες από τη μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη, ιδιαίτερα σ’ αυτές που ζουν σε μη προνομιούχες ζώνες, και ένας από τους κύριους παράγοντες της ανάπτυξής της είναι η διαφήμιση», υπογράμμισε ο πρόεδρός της, ο Ράσελ Βάινερ.

Για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, ένας φόρος στα σακχαρούχα αναψυκτικά τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Απριλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι διαφημίσεις για τρόφιμα που έχουν υπερβολικά λιπαρά, ζάχαρη ή αλάτι και έχουν στόχο τα παιδιά, οι οποίες απαγορεύονταν ήδη στην τηλεόραση, από τον Ιούλιο 2017 απαγορεύονται επίσης στο Ίντερνετ και στον Τύπο.

Πηγη: protothema.gr
0
ΚαρδούλαΚαρδούλα
0
ΧαχαΧαχα
0
Αγαπώ!!!Αγαπώ!!!
0
Ουάου..Ουάου..
0
YuppiYuppi
0
ΛυπάμαιΛυπάμαι
0
ΣκατούλεςΣκατούλες
0
ΈλεοςΈλεος
kiss - Ο δήμαρχος Λονδίνου λέει «όχι» στις διαφημίσεις fast food - Λονδινο, διαφήμιση
Voted Thanks!
Φωτεινή Δάσσιου

Φωτεινή Δάσσιου

Πάντα μου άρεσε η πένα ,αλλά για αρκετά χρόνια ως φοιτήτρια με κέρδισε η τεχνολογία. Περνώντας τα χρόνια έβλεπα ότι η κλήση μου και η μεγάλη μου αγάπη και τρελά ήταν η γραφή! Κάθε είδους.. ξεκίνησα ερασιτεχνικά με ένα μπλοκ μόδας ( γιατί πάνω από όλα είμαι και γυναίκα) και έτσι έβλεπα ότι η επίσκεψη γινόταν όλο και πιο δυνατή, εκεί ενθουσιάστηκα. Το 2013 ξεκίνησα δειλά-δειλά την σχολή Δημοσιογραφίας του ομίλου ΑΝΤ1, και από τότε έγινε η ταυτότητα μου μέχρι και σήμερα. Η αγάπη που έγινε λατρεία! Συνεργάστηκα με εφημερίδες στην επαρχία και συνέχισα με συνεργασίες αθηναϊκών site με αξιόλογα ονόματα όπως της Σοφίας Τσίπα αλλά και της Φαιή Σκορδά κ.α. Πήρα την ρεβάνς και από τότε έμεινα στην πόλη μου και δημιουργήσαμε με μια πολύ καλή μου φίλη το OnViral.gr όπου πλέον αρθρογραφώ. Η τεχνολογία από την άλλη πάντα σιγοκαίει μέσα μου και δεν την απαρνιέμαι.. Αγαπημένο μότο στην ζωή μου : Όταν αγαπάς κάτι πολύ,μόνο τότε μπορείς να το κάνεις και σωστά! Λέξεις που μου «καίνε» το μυαλό: έλλειψη οργάνωσης , ωράριο, πλήξη, αδιαφορία, ασυνεννοησία, αργοστροφία.

 
Loading Posts...