Loading Posts...
 

Δολοφονία Φαίης Μπλάχα – Καταπέλτης η εισαγγελέας: «Ήταν στο έλεος του Στεφανάκη»

MPLAXA1 1 80x50 - Δολοφονία Φαίης Μπλάχα – Καταπέλτης η εισαγγελέας: «Ήταν στο έλεος του Στεφανάκη» - Φαίη Μπλάχα, δολοφονία

Την ενοχή του Βαγγέλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Ζήτησε την καταδίκη του για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, απορρίπτοντας παράλληλα το αίτημα του κατηγορουμένου για μετατροπή της κατηγορίας σε αυτή της θανατηφόρου βλάβης.

Παράλληλα η εισαγγελέας ζήτησε και την ενοχή της αδελφής του θύματος Μαριαλένας Μπλάχα για τα πλημμελήματα της υπόλθαψης εγκληματία και της ψευδορκίας.

Η αγόρευση – φωτιά

Η εισαγγελέας επισήμανε στην αγόρευση της για τον κατηγορούμενο ότι είχε πρόθεση να κάνει κακό στην 23χρονη Φαίη Μπλάχα, επιφέροντας της «επαγγελματικά» χτυπήματα, λογω της ιδιότητας του ως πυγμάχου, επισημαίνοντας:

«Γνώριζε τη σημασία και τη δύναμη των χτυπημάτων του και δεν φρόντισε να αποτρέψει τις συνέπειες της πράξης του, αλλά κοιτούσε μόνο πως θα τις αποφύγει ζητώντας προστασία αμέσως από μια άρρωστη γυναίκα. Εκμεταλλεύθηκε την έντονη ερωτική προσκόλληση της δεύτερης κατηγορούμενης και χωρίς προβληματισμό αποδέχθηκε τη βοήθειά της, αποφεύγοντας για ένα μήνα τις διωκτικες αρχές».

Αναλυτικά η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε για τα γεγονότα τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου 201 κατά τη διάρκεια του μοιραίου ξυλοδαρμού της Φαίης Μπλάχα:

«Οι δυο τους άρχισαν να συζητούν σε υψηλούς τόνους, εκείνος να την κατηγορεί ότι ερωτροπεί με φίλους του και ότι ήταν αμφιβόλου ηθικής και εκείνη να του λέει ότι είχε σχέση με την αδελφή της και ότι είχαν συνευρεθεί ερωτικά όχι μιά φορά αλλά περισσότερες.

Η κατηγορία σε βάρος της παθούσας ότι ήταν αμφιβόλου ηθικής ήταν άδικη και έτσι θεωρώνοντας θιγμένο τον ευατό της, το θύμα σήκωσε το χέρι να  χτυπήσει τον Στεφανάκη».

Εκείνη ήταν η στιγμή σύμφωνα με την εισαγγελέα που ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την εισαγγελέα «ένιωσε μια πολύ δυσαρεστη έκπληξη».

Συνηθισμένος ο ίδιος να προκαλεί το φόβο και να έχει το πάνω χέρι στη σχέση του με την Φαίη Μπλάχα, κινήθηκε  για να την «συνετίσει» που τόλμησε να σηκώσει χέρι πάνω του, γνωρίζοντας και πολεμικές τέχνες.  Άρχισε τότε ένας άγριος ξυλοδαρμός.

Ο Στεφανάκης, ως γνώστης του καράτε χτύπησε με χέρια και πόδια την Φαίη, που ήταν μια λεπτοκαμωμένη κοπέλα.  Χρησιμοποιώντας τις γροθιές του που ήξερε να χρησιμοποιεί – μαθαίνει πυγμαχία –  χτύπησε το θύμα.

Την χτύπησε με γροθιές και λακτίσματα στο κεφάλι και το πρόσωπο. Η παθούσα ήταν εντελώς ανυπεράσπιστη και στο έλεος του Στεφανάκη. Βγάζοντας μια κραυγή έπεσε κάτω και περιήλθε αμέσως σε κομματώδη κατάσταση».

Ακόμη, η εισαγγελέας ανέφερε:

«Ο κατηγορούμενος χτύπησε την παθούσα γιατί τόλμησε να εναντιωθεί και την χτύπησε μέχρι θανάτου, κόβοντας πολύ νωρίς το νήμα της ζωής μιας κοπέλας που είχε όλη τη ζωή μπροστά της.

Προκύπτει πως ο κατηγορύμενος τέλεσε την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχμένο δόλο για την οποία καταδικαστηκε προωτόδικα. Να απορριφθεί ο ισχυρισμός του για μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρο βλάβη».

Και συνέχισε: «Μπορεί ο κατηγορούμενος να μην είχε οπλο, είχε όμως το σώμα του ιδιαίτερα γυμνασμένο που ήταν για τη παθούσα φονικό όπλο. Ο κατηγορούμενος δεν δίσταζε να κάνει επιδειξη της σωματικής του ρώμης. Για την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες μίλησαν μάρτυρες.

Ήξερε την σημασία και την τεχνική των χτυπημάτων αλλά και τι επιπτώσεις θα είχαν αυτά τα συγκεκριμένα χτυπήματα για το θύμα του. Δεν τον συγκράτησε όμως ούτε το γεγονός ότι επρόκειται για ένα πρόσωπο με το οποίο συνδεόταν συναισθηματικά.

Δεν μπορούσε να κρατήσει τις εκρήξεις βιας ούτε με τους οικκείους του είχε χτυπήσει δυο φορές την  αδελφή του(…)».

«Παράλληλη σχέση» με τις δυο αδελφές

Στην παράλληλη σχέση του κατηγορουμένου με τις δύο αδελφές αναφέρθηκε επίσης η εισαγγελέας στην αγόρευση της.

Η εισαγγελέας επεσήμανε ότι όταν ο κατηγορούμενος γνώρισε το θύμα, «υπήρξε εκατέρωθεν ενδιαφέρον και έτσι άρχισε η σχέση τους».

Όπως δε τόνισε η εισαγγελέας, η Μαριαλένα Μπλάχα «συνέχιζε να επικοινωνεί μαζί του τηλεφωνικά, και εκείνος ανταποκρινόταν παρά την υπόσχεση που είχε δώσει στο θύμα, προφανώς κολακευμένος που δύο όμορφες γυναίκες εκδήλωναν το ενδιαφέρον τους προς αυτόν».

Αργότερα, η Φαίη Μπλάχα έμαθε για τη σχέση του φίλου της με την αδελφή της, με αποτέλεσμα τις συνεχείς εντάσεις στο ζευγάρι, που οδήγησε στο μοιραίο.

Η Φαίη Μπλάχα παρέμεινε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για μεγάλο διάστημα, ενώ ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να αποφύγει τη σύλληψή του.

Ο κατηγορούμενος αντί να πει την αλήθεια για το τι είχε συμβεί υποστήριξε πως επρόκειτο για περιστατικό ξυλοδαρμού, χωρις να αναφέρει οτι αυτός ήταν ο δράστης.

«Αντιλαμβανόμενος τις συνέπειες, κάλεσε τη δεύτερη κατηγορούμενη για να εκμεταλλευθεί την αδυναμία της προς το πρόσωπό του. Συναντήθηκαν, της είπε ότι χτύπησε την παθούσα και εκείνη είδε την αδελφή της σε καταστολή και χτυπημένη.

Γνώριζε οτι ο κατηγορουμενος ήταν ο δράστης και έδειξε ψυχραιμία έως απάθεια χωρίς να αντιδράσει. Μάλιστα, απομονώθηκε μαζί του και έγινε η συνεννόηση για την ψευδή εκδοχή του περιστατικού, πως δηλαδή κάποιος φίλος τη βρήκε χτυπημένη έξω από το σπίτι της» τόνισε η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της.

newsit.gr

1
ΈλεοςΈλεος
0
ΚαρδούλαΚαρδούλα
0
ΧαχαΧαχα
0
Αγαπώ!!!Αγαπώ!!!
0
Ουάου..Ουάου..
0
YuppiYuppi
0
ΛυπάμαιΛυπάμαι
0
ΣκατούλεςΣκατούλες
kiss - Δολοφονία Φαίης Μπλάχα – Καταπέλτης η εισαγγελέας: «Ήταν στο έλεος του Στεφανάκη» - Φαίη Μπλάχα, δολοφονία
Voted Thanks!
Φωτεινή Δάσσιου

Φωτεινή Δάσσιου

Πάντα μου άρεσε η πένα ,αλλά για αρκετά χρόνια ως φοιτήτρια με κέρδισε η τεχνολογία. Περνώντας τα χρόνια έβλεπα ότι η κλήση μου και η μεγάλη μου αγάπη και τρελά ήταν η γραφή! Κάθε είδους.. ξεκίνησα ερασιτεχνικά με ένα μπλοκ μόδας ( γιατί πάνω από όλα είμαι και γυναίκα) και έτσι έβλεπα ότι η επίσκεψη γινόταν όλο και πιο δυνατή, εκεί ενθουσιάστηκα. Το 2013 ξεκίνησα δειλά-δειλά την σχολή Δημοσιογραφίας του ομίλου ΑΝΤ1, και από τότε έγινε η ταυτότητα μου μέχρι και σήμερα. Η αγάπη που έγινε λατρεία! Συνεργάστηκα με εφημερίδες στην επαρχία και συνέχισα με συνεργασίες αθηναϊκών site με αξιόλογα ονόματα όπως της Σοφίας Τσίπα αλλά και της Φαιή Σκορδά κ.α. Πήρα την ρεβάνς και από τότε έμεινα στην πόλη μου και δημιουργήσαμε με μια πολύ καλή μου φίλη το OnViral.gr όπου πλέον αρθρογραφώ. Η τεχνολογία από την άλλη πάντα σιγοκαίει μέσα μου και δεν την απαρνιέμαι.. Αγαπημένο μότο στην ζωή μου : Όταν αγαπάς κάτι πολύ,μόνο τότε μπορείς να το κάνεις και σωστά! Λέξεις που μου «καίνε» το μυαλό: έλλειψη οργάνωσης , ωράριο, πλήξη, αδιαφορία, ασυνεννοησία, αργοστροφία.

 
Loading Posts...